ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Δ. Δημητρίου: Προγραμματικές θέσεις στην Πρέβεζα

Την πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση πραγματοποίησαν στην Πρέβεζα, η παράταξη «Ήπειρος Όλον» και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Δημητρίου.

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια του διαλόγου που έχει ανοίξει με τους πολίτες της Ηπείρου ο επικεφαλής του συνδυασμού.

Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στην Πρέβεζα με συναισθηματική φόρτιση καθώς αποτελεί τον τόπο καταγωγής της οικογένειάς του και όπως είπε της αξίζει μεγαλύτερη σημασία από αυτή που έχει μέχρι σήμερα.

«Θα θυμίσω την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ήρθε στην Ήπειρο, ότι η Πρέβεζα είναι η φτωχότερη και η πιο παραμελημένη σε ανάπτυξη και τουρισμό περιοχή της Ηπείρου. Αν δεν συμφωνήσουμε λοιπόν εμείς με τη δήλωση του ανθρώπου που εκπροσωπεί η σημερινή Περιφερειακή Διοίκηση, φανταστείτε τι άλλο μπορούσαμε να πούμε. Μια Πρέβεζα που συνεχίζει και πληρώνει διόδια, ενώ άλλες περιοχές της Ηπείρου έχουν ευνοϊκότερη αντιμετώπιση σ’ αυτό το θέμα, μια Πρέβεζα που η πρωτογενής παραγωγή έχει κατακεραυνωθεί και δεν έχει δοθεί καμία σημασία στους νέους αγρότες για να μείνουν στον τόπο τους, μια Πρέβεζα που εάν εξαιρέσει κάποιος την Πάργα, τουριστικά όντως βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο», ανέφερε.

Για την παράταξή του προτεραιότητα είναι ο σχεδιασμός εναλλακτικών μορφών ενέργειας που μπορεί να παρέχει μία Περιφέρεια με νερό, αέρα και μεγάλες ποσότητες ποσότητες ενέργειας, οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν και να βγουν στην επιφάνεια χαρτογραφώντας αυτές.

«Έτσι λοιπόν κάποιος μπορεί να έρθει να επενδύσει στην περιοχή μας και με τους όρους τους δικούς μας. Όχι να έρθουν να κάνουν έρευνες για υδρογονάνθρακες χωρίς να μας ρωτήσουν, χωρίς να δώσουν σημασία στους κατοίκους. Δεν είδαμε Φορείς όπως η Περιφέρεια Ηπείρου να παίρνουν θέση γι’ αυτό. Για τους υδρογονάνθρακες υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Οι όροι είναι απλοί: Σεβασμός στο Περιβάλλον, διαφύλαξη των περιοχών Natura. Η Περιφέρεια μας έχει πλούσια νερά και μπορεί με τόσες εναλλακτικές μορφές ενέργειας να αντικαταστήσει μια παλιομοδίτικη κατάσταση εξόρυξης υδρογονανθράκων που έγινε τον προηγούμενο αιώνα σε όλο τον πλανήτη». Επίσης ο κ. Δημητρίου σημείωσε τα εξής: Θέλω τεχνολογικά να αναπτύξω την Ήπειρο ώστε να κρατήσουμε τους νέους. Με τόσα Πανεπιστήμια και Σχολές πρέπει και μπορεί να είναι ένα πρότυπο κέντρο τεχνολογικής και επιστημονικής ανάπτυξης», κατέληξε.

You may also like