ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τον Κλεισθένη

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσία αυτοδιοικητικών και πολιτών, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Κλεισθένης I – Νέα εποχή στην Αυτοδιοίκηση», που διοργανώνει η Δημοτική Παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του Δήμου Ζίτσας.

Κεντρικός ομιλητής ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης.

Τον κ. Πουλάκη προλόγισε ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Ζίτσας Βασίλης Γαρδίκος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε τη σημασία του διαλόγου, που εκλείπει από την αυτοδιοίκηση στην Ήπειρο.

Ο κ. Πουλάκης ανέφερε ότι το Υπουργείο θα καταθέσει άμεσα την ρύθμιση για αύξηση των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια. Έτσι επανέρχεται το +50% από τον αριθμό όσων εκλέγονται σε κάθε δημοτικό συμβούλιο αντί του 30% που προβλέπεται στο Νόμο. Κάτι ανάλογο άλλωστε είχε κάνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Επίσης στις Περιφέρειες θα καταργηθεί η δυνατότητα σταυρού σε υποψήφιο άλλης περιφερειακής ενότητας και θα διατηρηθεί το σύστημα όπως το γνωρίζαμε από τον Καλλικράτη.

Στους δήμους θα υπάρχει η δυνατότητα ενός σταυρού σε υποψήφιο διαφορετικής δημοτικής ενότητας.

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στις γενικότερες αλλαγές που φέρνει ο Καλλικράτης και η απλή αναλογική, η οποία θα απαιτήσει κουλτούρα συνεργασιών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ήταν σίγουρα μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που ανέδειξε θέματα της αυτοδιοίκησης κάτι που δεν συνηθίζεται σε προεκλογικές περιόδους.

You may also like