ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Κόνιτσα: Μετωπική για τον Αμάραντο

Στην παραίτησή τους οδηγήθηκαν τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της παράταξης «Ο τόπος που θέλω να ζω» από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Αμάραντος ΑΕ».

Με τον τρόπο αυτό εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στη χειραγώγηση της εταιρίας από τις παρεμβάσεις και την βούληση του Δημάρχου.

«Η διασφάλιση της ακέραιης, σύννομης και αυτόνομης Διοίκησης της Εταιρείας, χωρίς κανενός είδους παρεμβάσεις ήταν και ο μοναδικός όρος που ετέθη, ως προϋπόθεση συμμετοχής της παράταξής μας, κατά τη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης. Κάτι που δεν τηρήθηκε στη διαδικασία διερεύνησης της κατάθεσης αίτησης περί ένταξης στο πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020, αναφορικά με την βελτίωση των κτηριακών υποδομών τον λουτρών του Αμαράντου που σχεδιάζει η Περιφέρεια Ηπείρου», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται ελήφθη μία απόφαση χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων της  στο ΔΣ, με συνοπτικές και βιαστικές διαδικασίες κι ας εκκρεμούν νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων κτηρίων, κι ας υπάρχει μακροχρόνια μίσθωση, κι ας διακυβεύονται τα συμφέροντα ενός ολόκληρου τουριστικού οικισμού και ας υπήρχε προηγούμενη απόφαση για νομική διερεύνηση.

«Την προχειρότητα, την έλλειψη προγραμματισμού και τα μειωμένα αντανακλαστικά της η Δημοτική Αρχή Παπασπύρου προσπαθεί να τα αντισταθμίσει τώρα με κινήσεις επικοινωνιακού προεκλογικού χαρακτήρα εξαπατώντας τους δημότες.

Η συνομολογούμενη βεβαιότητα όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου πως η Διαχειριστική Αρχή θα απορρίψει την αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα, διότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις και κατατίθεται απλά και μόνο για να φανεί πως ο Δήμος έκανε κάτι, αποτελεί για μας απόδειξη της απαξίωσης των θεσμών και καταδεικνύει την εξαπάτηση των δημοτών που προσδοκούν μεθοδικές και προγραμματισμένες κινήσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας», καταλήγει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

You may also like